fbpx
VvOCM, de Vereniging van Oefentherapeuten, adviseert oefentherapeuten en patiënten wel om persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje te gebruiken tijdens de behandeling en waar mogelijk zorg op afstand te geven.

Herstel na Corona: hoe helpt de oefentherapeut jou?

Wat kan de oefentherapeut voor je betekenen voor én na besmetting met het coronavirus? Wat kun je zelf doen om te herstellen?

Ongeveer tachtig procent van de COVID-19 patiënten heeft milde tot matige klachten en kan thuis herstellen. Twintig procent krijgt ernstige tot zeer ernstige klachten (zoals een longontsteking), waarbij een ziekenhuisopname nodig is.

Het kost tijd om te herstellen van COVID-19. Wanneer je je weer wat beter voelt, is het belangrijk om je dagelijkse activiteiten rustig op te bouwen.

Als je thuis herstelt, is je huisarts je eerste aanspreekpunt. De huisarts kan je verwijzen naar de oefentherapeut.

De oefentherapeut begeleidt je bij het oppakken van je dagelijkse activiteiten en het herstellen van je conditie en spierkracht. De oefentherapeut helpt je ook bij klachten als kortademigheid en vermoeidheid. Daarnaast kan de oefentherapeut je bijstaan in het hervinden van de balans in activiteit en ontspanning. Je krijgt tips en trucs aangereikt die je zelfstandig toe kunt passen in je dagelijks leven.

Hier vind je meer informatie en advies over (herstellen na) corona (COVID-19)

Vind je dit bericht leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest