fbpx

Herstellen van Long Covid (langdurige corona) met oefentherapie

Heb je COVID-19 (corona) gehad en voel je je nog steeds niet fit? Ben je snel moe of benauwd? Heb je weinig kracht in je spieren? Slaap je nog slecht? Als je na weken of maanden nog steeds dit soort klachten hebt, kan het zijn dat je ‘long’, ofwel lang durende, COVID-19 hebt. Andere klachten die lang kunnen duren, zijn: hartkloppingen, somberheid, slechte concentratie, en vergeetachtigheid. Oefentherapie kan ervoor zorgen dat je klachten minder worden en dat je weer meer energie krijgt.

Langdurige klachten na COVID-19 (corona)

Restklachten van COVID-19 (corona) waarvoor de oefentherapeut herstelzorg biedt, zijn:

Behandeling van lang durende COVID-19-klachten

In het kennismakingsgesprek vraagt de oefentherapeut naar je klachten en doet verschillende testen en metingen om je algehele gezondheid te onderzoeken.

Bij het onderzoek kijkt de oefentherapeut naar:

Op basis van het eerste gesprek en de testuitslagen maakt de oefentherapeut een revalidatieprogramma op maat. Je kunt rekenen op zorgvuldige begeleiding. Je krijgt ook tips en trucs die je zelfstandig kunt toepassen in je dagelijks leven, zodat je je weer beter en fitter gaat voelen.

De oefentherapeut begeleidt je ook bij het (her)vinden van een goede balans tussen wat je moet doen, wat je wilt en wat je kunt doen.

Klachten long covid. Behandeling corona oefentherapie.

Vind een oefentherapeut bij jou in de buurt

In de praktijk en online te volgen

De oefentherapeut behandelt bij voorkeur in de praktijk, maar kan ook aan huis behandelen. Ook biedt de oefentherapeut zorg op afstand, bijvoorbeeld online via beeldbellen.

Bewezen effectief

Oefentherapie is een erkende en beproefde paramedische behandelwijze. Het is wetenschappelijk aangetoond dat oefentherapie effectief is bij een groot aantal aandoeningen en dat het je kwaliteit van leven kan verbeteren.

Deze website is een uitgave van VvOCM, de beroepsvereniging van oefentherapeuten in Nederland.