fbpx

Sport blessurevrij met oefentherapie

Ben je een beginnende sporter, een ervaren sporter of een topsporter? Wil je op een gezonde, verantwoorde manier bewegen, blessures beperken en goed herstellen? De oefentherapeut biedt persoonlijk begeleidingstrajecten, helemaal afgestemd op jouw lijf, niveau en behoeften.

De oefentherapeut is gespecialiseerd in gezond bewegen vanuit een goede lichaamshouding. Hij of zij is adviseur, begeleider en behandelaar op het gebied van sport en beweging. In de behandeling staat verbetering, onderhoud en herstel van je houdings- en bewegingsapparaat centraal, zodat je meer plezier aan je sport beleeft, meer uit je training haalt en optimaal presteert.

Wanneer ga je naar de oefentherapeut?

Je kunt voor een sport begeleidingstraject terecht bij de oefentherapeut als je:

Hoe helpt de oefentherapeut jou om veilig en gezond te sporten?

In een kennismakingsgesprek (de intake) brengt de oefentherapeut je situatie, eventuele klachten en behoeften in kaart. Door middel van fysieke oefeningen ervaar je aan den lijve hoe je je lichaamshouding en manier van bewegen kunt verbeteren en/of herstellen. Je oefentherapeut levert maatwerk op de locatie waar jij je sport beoefent.


Heb je een blessure of fysieke klacht die tijdens het sporten is ontstaan, dan onderzoekt en behandelt de therapeut je ter plaatse. Omdat de oefentherapeut ziet hoe jij in de praktijk beweegt tijdens trainingen en wedstrijden, kan hij of zij je direct concrete verbetertips geven.

Sportondersteuning

Vind een oefentherapeut bij jou in de buurt

In de praktijk en online te volgen

De oefentherapeut behandelt bij voorkeur in de praktijk, maar kan ook aan huis behandelen. Ook biedt de oefentherapeut zorg op afstand, bijvoorbeeld online via beeldbellen.

Bewezen effectief

Oefentherapie is een erkende en beproefde paramedische behandelwijze. Het is wetenschappelijk aangetoond dat oefentherapie effectief is bij een groot aantal aandoeningen en dat het je kwaliteit van leven kan verbeteren.

Deze website is een uitgave van VvOCM, de beroepsvereniging van oefentherapeuten in Nederland.