fbpx

Specialisaties en aandachtsgebieden

Bekkenoefentherapie helpt bij bekkenpijn
Specialisatie

Bekkenoefentherapie

Bekkenoefentherapie is een specialisatie binnen de algemene oefentherapie. De bekkenoefentherapeut is deskundig op het gebied van problemen in het bekkengebied. Hij of zij behandelt mannen, vrouwen en kinderen met bekkenklachten, en mensen die een hoog risico lopen dergelijke klachten te ontwikkelen.

Lees verder »
Blijf langdurig vitaal met geriatrie-oefentherapie
Specialisatie

Geriatrie-oefentherapie

Geriatrie-oefentherapie is een specialisatie binnen de algemene oefentherapie. De geriatrie-oefentherapeut is deskundig op het gebied van ouderdomsziekten, verhoogde kwetsbaarheid en toenemende beperkingen in het dagelijks functioneren. Hij of zij behandelt senioren die op meerdere gebieden met problemen kampen

Lees verder »
PlatformKinderoefentherapie2017Nr109 (2)
Specialisatie

Kinderoefentherapie

Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen de algemene oefentherapie. De kinderoefentherapeut onderzoekt, behandelt en begeleidt kinderen met diverse klachten, variërend van motorische problemen tot moeite met zindelijk worden. Een kind dat qua motorische ontwikkeling achterloopt op leeftijdsgenootjes

Lees verder »
Psychosomatische oefentherapie tegen stress en spanning
Specialisatie

Psychosomatische oefentherapie

Psychosomatische oefentherapie is een specialisatie binnen de algemene oefentherapie, in de richting van het psychosociale domein. De psychosomatisch oefentherapeut onderzoekt, behandelt en begeleidt cliënten met (complexe) lichamelijke klachten.

Lees verder »
Los je slaapproblemen op met slaapoefentherapie
Aandachtsgebied

Slaapoefentherapie

Slaapoefentherapie is een aparte tak van de algemene oefentherapie. De slaapoefentherapeut is expert op het gebied van een goede slaaphygiëne. Hij of zij benadert elk slaapprobleem vanuit een 24-uursvisie: gebeurtenissen en emoties op de dag werken door in de nacht, een slechte nachtrust beïnvloedt het welzijn.

Lees verder »
Revalidatie
Aandachtsgebied

Revalidatie

Heb je een heupfractuur, knie- of heupprothese, hart- of longaandoening? Revalidatie bij de oefentherapeut kan je herstel bespoedigen. Door oefentherapie verbetert je conditie, neemt je bewegingsvrijheid toe en leer je omgaan met eventuele beperkingen. Ook als je bang bent om te vallen.

Lees verder »
Aandachtsgebied

Leefstijlcoaching

Een gezonde leefstijl met voldoende beweging heeft een gunstig effect op overgewicht en diabetes. Misschien denk je nu: ja, maar ik houd niet van sporten en ik vraag me af of ik het volhoud. Door oefentherapie krijg je plezier in bewegen, waardoor je het regelmatig wilt blijven doen en draagt bij aan een gezonde leefstijl.

Lees verder »
Sportondersteuning
Aandachtsgebied

Sportondersteuning

Ben je een beginnende sporter, een ervaren sporter of een topsporter? Wil je op een gezonde, verantwoorde manier bewegen, blessures beperken en goed herstellen? De oefentherapeut biedt persoonlijk begeleidingstrajecten. De oefentherapeut is gespecialiseerd in gezond bewegen vanuit een goede lichaamshouding.

Lees verder »

Netwerken

Artrose-oefentherapie
Netwerken

Artrose oefentherapie

Het Artrose Netwerk is een landelijk netwerk van oefentherapeuten. Aangesloten therapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van artrose. Zij werken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en praktijkonderzoek. Zo kun je rekenen op zorg die op jouw persoonlijke behoeften en wensen afgestemd is.

Lees verder »
Netwerk Chronische Pijn
Netwerken

Netwerk Chronische Pijn

Het Netwerk Chronische Pijn is een landelijk netwerk van oefentherapeuten. Aangesloten therapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van chronische pijn. Zo kun je rekenen op zorg die op jouw persoonlijke behoeften en wensen afgestemd is. Het Netwerk Chronische Pijn werkt samen met onder andere de pijnpoli, revalidatieartsen

Lees verder »

Specialisaties en aandachtsgebieden. Bekijk ook de klachten en aandoeningen pagina. | Deze website is een uitgave van VvOCM, de beroepsvereniging van oefentherapeuten in Nederland.