Verminder bekkenklachten met oefentherapie

Heb je last van incontinentie? Doet je onderrug zeer, of heb je pijn in je heupen, liezen of schaamstreek? Dan spreken we van bekkenklachten. De oorzaak kan een een val zijn, lichamelijke overbelasting, een langdurig verkeerde houding of een zwangerschap. Soms is ook de bekkenbodemfunctie verstoord. Dit uit zich in problemen bij het plassen, ontlasten of vrijen. Bekkenoefentherapie kan dergelijke klachten verminderen en vaak ook verhelpen.

Wat is bekkenoefentherapie?

Bekkenoefentherapie is een specialisatie binnen de algemene oefentherapie. De bekkenoefentherapeut is deskundig op het gebied van problemen in het bekkengebied. Hij of zij behandelt mannen, vrouwen en kinderen met bekken- en/of bekkenbodemklachten, en mensen die een hoog risico lopen dergelijke klachten te ontwikkelen.

Wanneer ga je naar de bekkenoefentherapeut?

Klachten waarmee je bij de bekkenoefentherapeut terecht kunt, zijn:

Hoe helpt de bekkenoefentherapeut jou?

De oefentherapeut begint met een kennismakingsgesprek (de intake), om je klachten in kaart te brengen. Op basis van je dagelijks leven en persoonlijke omstandigheden krijg je gerichte oefeningen en adviezen aangereikt. Hierbij kun je rekenen op zorgvuldige begeleiding.

De bekkenoefentherapeut helpt je om de stand van je heupen, bekken en onderrug te verbeteren. Hierdoor nemen je klachten af of verdwijnen ze zelfs helemaal. Stabiliserende oefeningen zorgen voor een blijvend resultaat.

Meer informatie over bekkenoefentherapie

In het menu onder Specialisaties vind je meer informatie over de specialisatie bekkenoefentherapie en het Platform Bekkenoefentherapie.

Bekkenoefentherapie

Zoek een oefentherapeut bij jou in de buurt

In de praktijk en online te volgen

De oefentherapeut behandelt bij voorkeur in de praktijk, maar kan ook aan huis behandelen. Ook biedt de oefentherapeut zorg op afstand, bijvoorbeeld online via beeldbellen.

Bewezen effectief

Oefentherapie is een erkende en beproefde paramedische behandelwijze. Het is wetenschappelijk aangetoond dat oefentherapie effectief is bij een groot aantal aandoeningen en dat het je kwaliteit van leven kan verbeteren.

Deze website is een uitgave van VvOCM, de beroepsvereniging van oefentherapeuten in Nederland.