Bestrijd restklachten
van COVID-19 met oefentherapie

Heb je corona gehad en ben je nog steeds niet helemaal fit? Kamp je bijvoorbeeld met vermoeidheid of kortademigheid? Heb je weinig conditie of minder kracht in je spieren? Ervaar je problemen met je balans of slaap je slecht? Dat kan de nasleep van een COVID-19 besmetting zijn.

Als de klachten weken of maanden na de infectie met COVID-19 aanhouden, is er mogelijk sprake van Long COVID. Long staat voor langdurig. Bij Long COVID kun je kampen met onder meer pijn op de borst, hartkloppingen, langdurig verlies van reukvermogen of vergeetachtigheid. Dat laatste wordt ook wel ‘brain fog’ (hersenmist) genoemd.

Je geestelijke en lichamelijke gezondheid kunnen aangetast zijn door een langdurig tekort aan beweging. Ook als je niet in het ziekenhuis hebt gelegen. Bij oefentherapie kun je dan veel baat hebben. Het verlicht je klachten en draagt bij aan het herstel van je vitaliteit.

Wanneer ga je naar de oefentherapeut?

Restklachten van corona waarvoor de oefentherapeut herstelzorg levert, zijn:

Hoe helpt de oefentherapeut jou?

De oefentherapeut begint met een kennismakingsgesprek (de intake), om de klachten met je door te nemen en metingen of testen af te nemen op het gebied van:

Op basis van de intake en de testuitslagen maakt de oefentherapeut een revalidatieprogramma op maat. Hierbij kun je rekenen op zorgvuldige begeleiding. Daarnaast krijg je tips en trucs die je zelfstandig kunt toepassen in je dagelijks leven, om je welzijn en je conditie te bevorderen.

Meer informatie over herstelzorg na COVID-19

In het menu onder Specialisaties vind je meer informatie over herstelzorg na COVID-19.

Bestrijd restklachten van COVID-19 met oefentherapie

Zoek een oefentherapeut bij jou in de buurt

In de praktijk en online te volgen

De oefentherapeut behandelt bij voorkeur in de praktijk, maar kan ook aan huis behandelen. Ook biedt de oefentherapeut zorg op afstand, bijvoorbeeld online via beeldbellen.

Bewezen effectief

Oefentherapie is een erkende en beproefde paramedische behandelwijze. Het is wetenschappelijk aangetoond dat oefentherapie effectief is bij een groot aantal aandoeningen en dat het je kwaliteit van leven kan verbeteren.

Deze website is een uitgave van VvOCM, de beroepsvereniging van oefentherapeuten in Nederland.