fbpx
VvOCM, de Vereniging van Oefentherapeuten, adviseert oefentherapeuten en patiënten wel om persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje te gebruiken tijdens de behandeling en waar mogelijk zorg op afstand te geven.

Bijna 40.000 deelnemers gecombineerde leefstijlinterventie

Een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een programma waarin je leert hoe je gezond kunt eten en bewegen. Een gezonde leefstijl is belangrijk voor je lichaam, maar ook voor je geest. Door voldoende te ontspannen en stress te verminderen kun je beter omgaan met problemen. Gezond leven zorgt ervoor dat je langer fit blijft, ook als je ouder wordt.

GLI-programma

Van 2019 tot en met 2021 deden in totaal bijna 40.000 mensen mee aan de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Dit blijkt uit de GLI-monitor, het halfjaarlijkse onderzoek van het RIVM.

Sinds 2019 wordt GLI onder voorwaarden vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Je hebt een verwijzing nodig van je huisarts of specialist.
Er zijn vier erkende GLI-programma’s waarvoor de kosten vergoed worden. Dit zijn CooL, Beweegkuur, SLIMMER en Samen Sportief in Beweging (SSiB).

Wil jij ook meedoen aan een GLI?

Je kunt terecht bij de oefentherapeut als je mee wil doen aan een GLI-programma. Tijdens het programma leer je met hulp van de oefentherapeut je leefstijl te verbeteren en gezond gedrag vol te houden.

Vind je dit bericht leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest