fbpx
VvOCM, de Vereniging van Oefentherapeuten, adviseert oefentherapeuten en patiënten wel om persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje te gebruiken tijdens de behandeling en waar mogelijk zorg op afstand te geven.

Patiënten zijn tevreden over de oefentherapeut

Ongeveer negen op de tien mensen zijn tevreden over de oefentherapeut, zes op de tien mensen zelfs zeer tevreden. Het merendeel van de patiënten geeft een 8 of hoger als beoordeling van de therapeut. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim negenduizend mensen uit het patiëntenpanel van de Patiëntenfederatie.

De behandeling

De meeste mensen komen bij een oefentherapeut vanwege een chronische aandoening, zoals chronische rug- en nekklachten, artrose, reumatische aandoeningen, COPD en fibromyalgie. Ook (tijdelijke) pijnklachten en/of een revalidatie na een operatie zijn regelmatig genoemde redenen voor therapie, net zoals (long)covid en revalidatie na bijvoorbeeld een CVA, kanker of een ongeluk.

Samen beslissen

83% van de patiënten bepaalt de doelen van hun behandeling in overleg met de therapeut. 94% is hier positief over. Wanneer de therapeut of de patiënt zelf de doelen bepaalt en dit dus niet in samenspraak gaat, is 71% tot 79% hier tevreden over. Deelnemers die samen met hun therapeut de doelen bepalen, zijn het meest positief over het resultaat van de behandeling.

Dit vinden patiënten belangrijk

Goed contact met de therapeut, de expertise van de therapeut en het resultaat van de behandeling, vinden mensen het meest belangrijk. Patiënten willen vooraf graag meer informatie over kwaliteit en expertise van de therapeut en praktijk. Dit helpt bij het vergelijken van behandelingen en therapeuten en het maken van een keuze voor een behandeling en praktijk.

Vind je dit bericht leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest