fbpx
VvOCM, de Vereniging van Oefentherapeuten, adviseert oefentherapeuten en patiënten wel om persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje te gebruiken tijdens de behandeling en waar mogelijk zorg op afstand te geven.

Bewegen is hét antwoord op het coronavirus

‘Bewegen is hét antwoord op het coronavirus’, aldus neurowetenschapper Erik Scherder. De oefentherapeut kan je het plezier in weer bewegen aanreiken! Kom naar de oefentherapeut en bekijk samen wat je eraan kunt doen om het plezier in bewegen terug te krijgen. Mocht je liever niet willen langskomen in verband met de huidige Corona-pandemie, dan is het ook mogelijk om een afspraak op afstand in te plannen. Kijk bij de praktijkzoeker op deze website voor een oefentherapeut bij jou in de buurt. Hieronder lees je een artikel over:

‘Bewegen is hét antwoord op het coronavirus’, aldus neurowetenschapper Erik Scherder

Lang voor corona was er al een pandemie, die van de ‘lichamelijke inactiviteit’. Die kost jaarlijks aan 5,3 miljoen mensen wereldwijd het leven, stelt neurowetenschapper Erik Scherder. Hij is donderdagmiddag een van de sprekers bij de talkshow Blijf in beweging.Het schort er nogal eens aan, dat ouderen het belang inzien van bewegen, stelt ‘hersenprofessor’ Erik Scherder in een telefonisch interview. Daarover gaat de talkshow Blijf in beweging, georganiseerd door ouderenplatform Up!, die vandaag vanuit café Z in Leeuwarden wordt uitgezonden.

,,Al in 2012 is uit studies gebleken dat er per jaar wereldwijd 5,3 miljoen mensen overlijden aan ziekten die gerelateerd zijn aan lichamelijke inactiviteit: diabetes type 2, obesitas en hart- en vaatziekten. In 2016 was deze pandemie niet gestopt en in 2019 werd het beeld weer bevestigd. Het gaat om dezelfde groep mensen die nu het meest kwetsbaar zijn voor de complicaties van Covid-19. Wie te weinig beweegt, is dus extra kwetsbaar voor infecties.

Het is te gek voor woorden dat we daar niks over horen. Sterker nog, we gaan gewoon door met onze inactieve levensstijl. Door corona moeten we nog meer thuis blijven. We laten ons braaf anderhalve meter afstand voorschrijven, maar een beweegnorm opleggen is een lastige.’’

We worden in de media de laatste jaren toch juist overspoeld met verhalen over gezonde levensstijl, het belang van bewegen en goede voeding?  Kom naar de oefentherapeut!

Bron: https://www.lc.nl/friesland/leeuwarden/Bewegen-is-h%C3%A9t-antwoord-op-het-coronavirus-aldus-neurowetenschapper-Erik-Scherder-25748756.html

Vind je dit bericht leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest