fbpx
VvOCM, de Vereniging van Oefentherapeuten, adviseert oefentherapeuten en patiënten wel om persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje te gebruiken tijdens de behandeling en waar mogelijk zorg op afstand te geven.

Behandelingen oefentherapie in de praktijk

Vanwege het risico op besmetting met het coronavirus konden oefentherapeuten hun patiënten wekenlang niet of nauwelijks behandelen. Gelukkig werden de maatregelen met ingang van 1 mei langzamerhand iets versoepeld.

Oefentherapiepraktijken kunnen weer wat vaker patiënten ontvangen. Dat wil niet zeggen dat alles nu weer net is als vroeger! Samen moeten we ervoor zorgen dat een bezoek aan de oefentherapeut veilig verloopt. Hoe doen we dat?

Als het kan, behandelt de oefentherapeut voorlopig nog steeds op afstand. Dus: via de telefoon of een videoverbinding.

Als een patiënt of zijn/haar familie symptomen heeft van corona dan vindt de behandeling (met persoonlijke beschermingsmiddelen) thuis plaats of wordt behandeling – als de klacht daardoor niet meteen erger wordt – even uitgesteld.

Als de behandeling in de praktijk plaatsvindt, houden de oefentherapeut en de patiënt zich aan regels op het gebied van hygiëne.

  • Houd 1,5 meter afstand tot de therapeut
  • Gebruik een eigen badhanddoek
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Bij griep of luchtwegklachten: geen toegang
  • Indien mogelijk worden behandelingen
  • telefonisch of via videoconsult gegeven
  • Kom op de afgesproken tijd
  • Kom alleen naar de afspraak

 

In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. Bij een behandeling kan dat natuurlijk niet altijd. Als het nodig is, maakt de oefentherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Samen moeten we er alles aan doen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De komende tijd kan jouw oefentherapeut je vertellen wat er wel en niet mogelijk is op het gebied van oefentherapeutische behandeling. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor deze maatregelen.

Vind je dit bericht leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest