fbpx

Specialist in gezond bewegen vanuit de juiste houding

De oefentherapeut adviseert, coacht en begeleidt patiënten bij het verbeteren van hun houding en bewegingsgewoonten. Bij de behandeling werkt de oefentherapeut, als dat wenselijk is, samen met de (huis)arts, mantelzorgers of andere zorgverleners.

Behandelwijze

Oefentherapie door de oefentherapeut is een erkende paramedische behandelwijze, die zich richt op het houding en beweeggedrag en het bewegend functioneren.

Van preventie tot herstel

Aanleren van gezond beweeggedrag vanuit de juiste lichaamshouding is de specialiteit van de oefentherapeut. Afhankelijk van de hulpvraag en de situatie van de patiënt ligt de focus tijdens de behandeling op preventie, herstel, pijnreductie of beter omgaan met pijn en beperkingen.

Biopsychosociale benadering

Oefentherapie gaat uit van het biopsycho­sociaal model. De oefentherapeut richt zich in de behandeling zowel op biomedische aspecten als op psychosociale factoren die de klachten en het genezingsproces (kunnen) beïnvloeden. De oefentherapeut leert de patiënt gezondheidsvaardigheden aan die toepasbaar zijn in het dagelijks leven.

Specialist in gezond bewegen vanuit de juiste houding

Vind een oefentherapeut bij jou in de buurt

In de praktijk en online te volgen

De oefentherapeut behandelt bij voorkeur in de praktijk, maar kan ook aan huis behandelen. Ook biedt de oefentherapeut zorg op afstand, bijvoorbeeld online via beeldbellen.

Bewezen effectief

Oefentherapie is een erkende en beproefde paramedische behandelwijze. Het is wetenschappelijk aangetoond dat oefentherapie effectief is bij een groot aantal aandoeningen en dat het je kwaliteit van leven kan verbeteren.

Deze website is een uitgave van VvOCM, de beroepsvereniging van oefentherapeuten in Nederland.