fbpx

Wat kost oefentherapie?

Voor oefentherapie gelden vrije tarieven. Dat betekent dat oefentherapeuten verschillende prijzen kunnen vragen voor dezelfde behandelingen. Bij de oefentherapeut van je keuze kun je het tarief opvragen. Voorafgaand aan de behandeling zal de oefentherapeut je altijd informeren over de behandelkosten. Elke oefentherapeut is verplicht zijn of haar tarieven zichtbaar op te hangen in de behandelkamer(s) van de oefentherapie-praktijk. De meeste oefentherapeuten vermelden hun tarieven ook op hun website.

Tarieven

Op de pagina Vergoeding lees je wanneer de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed wordt vanuit de basis- of aanvullende verzekering. 

Gemeentepolis

Veel gemeenten in Nederland bieden een goedkope zorgverzekering (gemeentepolis) voor mensen met een laag inkomen en een beperking en/of chronisch zieken. Voor deze groep is een verzekering betaalbaar omdat de gemeente meebetaalt aan de premie. Informeer bij je gemeente of ga naar www.gezondverzekerd.nl en klik op je gemeente.

Wat kost oefentherapie?

Vind een oefentherapeut bij jou in de buurt

In de praktijk en online te volgen

De oefentherapeut behandelt bij voorkeur in de praktijk, maar kan ook aan huis behandelen. Ook biedt de oefentherapeut zorg op afstand, bijvoorbeeld online via beeldbellen.

Bewezen effectief

Oefentherapie is een erkende en beproefde paramedische behandelwijze. Het is wetenschappelijk aangetoond dat oefentherapie effectief is bij een groot aantal aandoeningen en dat het je kwaliteit van leven kan verbeteren.

Deze website is een uitgave van VvOCM, de beroepsvereniging van oefentherapeuten in Nederland.