Optimaliseer je levenskwaliteit bij kanker met oefentherapie

Steeds meer mensen herstellen van kanker of hebben een hogere levensverwachting ondanks hun ziekte. Deze grotere overlevingskans is te danken aan verbeterde diagnostiek en behandeling. Toch hebben de diagnose en de behandeling van kanker nog steeds een grote impact op patiënten en hun omgeving. De behandelingen kunnen langdurige en late effecten hebben, in de vorm van (ernstige) vermoeidheid, depressie, angst en een verslechterde lichamelijke conditie. Verbetering van je levenskwaliteit bij kanker met oefentherapie.

Wanneer ga je naar de oefentherapeut?

In overleg met je specialist kun je tijdens en/of na de behandeling van kanker terecht bij de oefentherapeut met:

als gevolg van o.a.:

Hoe helpt de oefentherapeut jou?

Op basis van je hulpvraag gaat de oefentherapeut met je aan de slag. Hierbij staat verbetering van je levenskwaliteit voorop. De oefentherapeut werkt onder meer aan:

De oefeningen en adviezen die je krijgt zijn afgestemd op je lichaam en je dagelijkse activiteiten. Door de adviezen toe te passen, leer je je mogelijkheden optimaal te benutten.

Meer informatie

Aanvullende informatie is te vinden op de site verwijsgidskanker.nl van het integraal kankercentrum Nederland. De Verwijsgids Kanker helpt patiënten en hun naasten bij het vinden van aanvullende behandeling- en begeleidingsmogelijkheden die zij op enig moment na de diagnose nodig hebben.

Verbetering van je levenskwaliteit

Zoek een oefentherapeut bij jou in de buurt

In de praktijk en online te volgen

De oefentherapeut behandelt bij voorkeur in de praktijk, maar kan ook aan huis behandelen. Ook biedt de oefentherapeut zorg op afstand, bijvoorbeeld online via beeldbellen.

Bewezen effectief

Oefentherapie is een erkende en beproefde paramedische behandelwijze. Het is wetenschappelijk aangetoond dat oefentherapie effectief is bij een groot aantal aandoeningen en dat het je kwaliteit van leven kan verbeteren.

Deze website is een uitgave van VvOCM, de beroepsvereniging van oefentherapeuten in Nederland.