Hart- en vaatziekten? Versterk je conditie
met oefentherapie

Heb je een hartinfarct gehad, of een beroerte (herseninfarct)? Of last van pijn op je borst? Hart- en vaatziekten kunnen een grote impact hebben op de kwaliteit van je leven. Het is niet altijd duidelijk hoe deze kwalen ontstaan maar met oefentherapie kun je de schade beperken en een gezonde leefstijl ontwikkelen.

 

Hart- en vaatziekten komen veel voor. Het is niet altijd duidelijk hoe de verschillende vormen van hart- en vaatziekten ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat een ongezonde leefstijl het risico op aandoeningen aanzienlijk vergroot. Aspecten van een ongezonde leefstijl zijn onder andere roken, ongezonde voeding en te weinig beweging.

Wanneer ga je naar de oefentherapeut?

Na een hartinfarct of beroerte kan de oefentherapeut je helpen bij het herstel en het verbeteren van je levenskwaliteit. Daarnaast behandelt de oefentherapeut de gevolgen van:

NB: Oefentherapeutische behandeling vindt uitsluitend plaats in overleg met je specialist.

Hoe helpt de oefentherapeut jou?

In een kennismakingsgesprek (de intake) brengt de oefentherapeut je klachten in kaart. Tijdens de behandeling krijg je oefeningen om je fysieke belastbaarheid te verbeteren en te stabiliseren. Daarnaast leer je om te gaan en te functioneren met eventuele beperkingen in het dagelijks leven, en – indien van toepassing – een gezondere leefstijl te ontwikkelen.

Hart- en vaatziekten? Versterk je conditie met oefentherapie

Zoek een oefentherapeut bij jou in de buurt

In de praktijk en online te volgen

De oefentherapeut behandelt bij voorkeur in de praktijk, maar kan ook aan huis behandelen. Ook biedt de oefentherapeut zorg op afstand, bijvoorbeeld online via beeldbellen.

Bewezen effectief

Oefentherapie is een erkende en beproefde paramedische behandelwijze. Het is wetenschappelijk aangetoond dat oefentherapie effectief is bij een groot aantal aandoeningen en dat het je kwaliteit van leven kan verbeteren.

Deze website is een uitgave van VvOCM, de beroepsvereniging van oefentherapeuten in Nederland.